4 Eylül 2014 Perşembe


SÜPER KOLAY BÖREK 

MALZEMELER 
- 2 tane patates
- 1 tane kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 tane yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ ( zeytinyağı kullandım)
- 3 tane hazır yufka
YAPILIŞI
Patatesleri ve soğanı rendeliyoruz.
Orta büyüklükte tavamıza , tavanın tabanını kaplayacak şekilde (ben 3 çorba kaşığı koydum ) zeytinyağı koyuyoruz. Tavayı ısıtıyoruz.
Isınan tavaya soğanları koyup diri olmayacak şekilde kavuruyoruz. Sonra patateslerimizide ekliyoruz.
Tuzu ve karabiberi ekliyoruz .
İç harcı için en son noktamız yarım çay bardağı sıcak su koyuyoruz. ( bunu yapma sebebimiz patateslerin yumusak olmasını sağlayacak )
Yufkalarımızı açıyoruz (yuvarlak yufka ) Yumurta ve  yarım çay bardağı sıvı yağımızı karıştırıp yufkamızın yarısına sürüyoruz. ve katlıyoruz. 
Yarım ay şeklini alan yufkaya iç harcımızı koyup büyük sigara böreği olacakmış gibi sarıyoruz.
Fırına vermeden önce üzerine ya artan yumurtalı harçtan sürüyorsunuz yada sadece yumurta.Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişiriyoruz.
Fotoğraflarda da gördüğünüz gibi büyük böreği verev kesiyorsunuz. Umarım beğenirsiniz.. Sevgilerimle BON APPETIT !!!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder