7 Ağustos 2014 Perşembe

KIYMALI ÇİN BÖĞREĞİ



MALZEMELER 
- 250 gram kıyma (yağsız)
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı ince bulgur
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay bardağı kıyılmış ceviz
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı galeta unu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 adet hazır yufka

YAPILIŞI
Soğanlarımızı küp küp doğrayıp hafıf yağladağımız (zeytinyağı ) tava ile iyice kavuruyoruz. İyice kavurduktan sonra kıyamamızı ekliyoruz ve öylede kavuruyoruz. O arada ince bulgurumuzu sıcak su ile  ıslatıyoruz ( 1 çay bardağı sıcak ıle ) , havuçlarımızı rendeleyip tavamıza ekliyoruz . İnce bulgur şiştikten sonra tavayamıza ekliyoruz . En son olarak baharatları ve tuzu da ekleyip iyice kavuruyoruzz. 2 adet yumurta ve çay bardağı yağı karıştırıp karışımı yufkamıza sürüyoruz. Yufkalarımızı ortadan ikiye ayırıp birbirine katlıyoruz. ve üçgen üçge kesiyoruz ve iç harcımızada yeteri kadar koyuyoruz. Börek yapımını tamamladıktan sonra yumurtalı yağlı kalan harcımıza batırıp galeta unluyoruz.


Kesinlikle denemenizi öneririm . Kucak dolusu sevgilerimle !! BON APPETIT !!