11 Ağustos 2015 Salı

BAGEL

MERHABA , içime sinen bi tarifle karşınızdayım. Bence bu tarif üşendiğimiz kahvaltının çantaya at çık modeli hem de sağlıklı ben çok sevdim. Evet itiraf ediyorum  kışları kahvaltı yapmayan kız benım dışarda nasıl yapıldığı bilmediğimiz poğaçalardan çok yedim , artık buna dur diyoruz. Kendimiz hazılıyoruz içine kesip istediğinizi koyabilirsiniz ton balıklı , peynir domatesli ne isterseniz .. Şimdiden BON APPETIT 
MALZEMELER
- 3 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kuru maya
- 3/4 su bardağı ılık sut
- 1/4 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumutra beyazı (üzeiri için)
- susam , yulaf ( üzeri için )  
YAPILIŞI
- Derin bir karıstırma kabına toz şeker , ılık süt e kuru mayayı alın iyice karıştırın 10 dk kadar bekletin.
- Köpüren mayaya , ayçiçek yağı ev yumurtayı ekleyin iyice karıştırın.
- Tuzla bilikte bir bardak unu katın ve malzemeleri yavaş yavaş karıştırın kalan unu azar azar ekleyerek hamuru toparlanana kadar karıştırın.Hamuru kıvamı alınca 5 dk daha tezgahta yoğurun.
- Yaglanmış kaıştırma kabına alın hamuru ve 2 saat dinlendirin.
- Yeterli buyukluge gelen hamuru yumruklayıp havasını alın . 8 eşit parçaya bolun rulo şekli verip uç kısımlardan birleştirerek bagel şekline getirin.Şekil verilen hamurları yağlı kayıt ustunde 15 dk dinlendirin.
- Derin bir kapta bol mıktarda suyu kaynatmaya bırakın . Kaynayan suya bagelleri arkalı onlu 30 saniye kadar haşlayın.
- Kısa sure haşlanan ekmekleri yağlı kâğıt ustune alıp ustune çırpılmış yumurta beyazı surun.Uzerine susam yulaf  serpiştirin .  Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 20 dk pişirin .. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder