18 Ağustos 2015 Salı

BERLINER

Instagram --> cafelondonn  BON APPETIT !

MALZEMELER

+ 2 su bardagi ilik sut
+ 1 paket yasmaya 42 gram
+ 1 adet yumurta
+ Yarim su bardagi sivi yag
+ 3 corba kasigi toz seker
+ 1 cay kasigi tuz
+ 1 tatli kasigi mahlep
+ 6 subardagi un

Krema icin
+ 4subardagisut
+ 5 corba kasigi tepeleme un
+ 1 su bardagi seker
+ 2 paket vanilya
+ 1 paket toz krem santi
+ üzeri için pudra şekeri

YAPILISI

+Hamur için sut , maya ve sekeri  eriyene kadar karıştırın. Ardından yumurtayı, yağı, tuz ve mahlebi ekleyin. Unu azar azar ilave ederek yoğurun . Ele yapılmadığı anda olmuş demektir. Iyi yoğurun üstünü kapatıp 45 dk mayalanmaya bırakın. Hafif kabarma yeterli .

+Hamuruna mandalina büyüklüğünde parçalar alınıp yağlı kayıtlı fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin tepsinin  üstünü örtüp  1 saat mayalanmaya bırakın.

+Krema icin  sut ,şeker ve unu ilave edip iyice karıştırın . Orta ateşle kaynatıp katılmasına kadar pişirin katı Krema olacak . Kremayi ocaktan alın vanilyalı ekleyip soğumaya için bekleyin. Krema soğudugunda krem santi ekleyip Kremayi iyice çırpın.  Iste Krema hazır.

+Mayalanan hamuru 195 derecelik soğuk firinda altı üstü kizarana kadar pişirin çok çabuk pisiyor fırın önünde beklemekte fayda var (mat 10 - 15 dk piser) Fırından çıkınca soğumaya bekleyin.

+ Soguyan  hamurlari bıçakla ikiye kesin kaşıkla aralarına hazırladığımız kremayi  koyun          ( arasına muz şeftali gibi meyveler çok yakışıyor öyle denemedim tavsiye ederim ) üzerlerine pudra şekeri serpin ve servise hazır ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder