Kış tam anlamıyla sarmış durumda her yeri , karın keyfini çıkartın :) BON APPETIT !!
Malzemeler
+ 5 adet haşlanmış patates
+ 2 çay kaşığı tuz ve karabiber
+ 2 çorba kaşığı tereyağ
Kıyma-İç Harç
+ 150 gr kıyma
+ 2 adet kuru soğan
+ 1 çay kaşığı tuz
+ 3 yemek kaşığı sıvı yağ
+ 1.5 çay bardağı ince bulgur
+ yarım demet maydonoz
+ 2 tatlı kaşığı biber salçası
Üzeri İçin
+ 1 kase yoğurt
+ 2 diş sarımsak
+ 2 yemek kaşığı tereyağ
+ pul biber nane
+ Haşlanmış patatesleri pürüzsüz bir kıvamda olacak şekilde ezin .
+ Tuz karabiber ve teryağı ekleyin ve yoğurun .
+ Servis tabağına yumurta büyüklüğünde koparın yuvarlayın .
+ Ortalarına bastırın çanak şekli verin .
+ Sıvı yağ tavaya alın sağonları yemeklik doğrayın , salçayı ekleyin ve kavurun..
+ Kıymayı ekleyin kavurmaya devam edin .
+ Hazır olan kıymalı harcı patates çanaklarının içerisine doldurun .
+ Üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyin..
+ Tereyağını baharatlarla kavurun üstlerine gezdirin ..
Dilerseniz böyle şekillerde verebilirsiniz. Umarım beğenirsiniz . Takipte kalın :)
Malzemeler
+ 5 adet haşlanmış patates
+ 2 çay kaşığı tuz ve karabiber
+ 2 çorba kaşığı tereyağ
Kıyma-İç Harç
+ 150 gr kıyma
+ 2 adet kuru soğan
+ 1 çay kaşığı tuz
+ 3 yemek kaşığı sıvı yağ
+ 1.5 çay bardağı ince bulgur
+ yarım demet maydonoz
+ 2 tatlı kaşığı biber salçası
Üzeri İçin
+ 1 kase yoğurt
+ 2 diş sarımsak
+ 2 yemek kaşığı tereyağ
+ pul biber nane
+ Haşlanmış patatesleri pürüzsüz bir kıvamda olacak şekilde ezin .
+ Tuz karabiber ve teryağı ekleyin ve yoğurun .
+ Servis tabağına yumurta büyüklüğünde koparın yuvarlayın .
+ Ortalarına bastırın çanak şekli verin .
+ Sıvı yağ tavaya alın sağonları yemeklik doğrayın , salçayı ekleyin ve kavurun..
+ Kıymayı ekleyin kavurmaya devam edin .
+ Hazır olan kıymalı harcı patates çanaklarının içerisine doldurun .
+ Üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyin..
+ Tereyağını baharatlarla kavurun üstlerine gezdirin ..
Dilerseniz böyle şekillerde verebilirsiniz. Umarım beğenirsiniz . Takipte kalın :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder