KARŞINIZDA İNCİ KOLYELİ KADIN JULİA CHİLD !!
Boynundan hiç çıkarmadığı inci kolyesi , enerjisi ve 1.88 boyuna rağmen giydiği topuklu ayakkabılarıyla Amerikalıları fransız mutfağıyla tanıştıran Julia Child bu gün 100 yaşında . Amerikalılar için yemek yazarı denildiğinde ilk akla gelen isimlerden olan Child'i sevenler televizyon programlarından bloglara kadar pek çok yerde anılırken , doğum gününü en sevdiği tatlı olan 'çikolatalı bademli kekle' kutluyor.
Kaliforniya ' da akademisyen bir çiftin çocuğu olarak doğan Child. Tarih eğitimi aldı .İkinci Dünya Savaş'ında gizli araştırmalar servisinde görev aldı.1946 yılında evlenerek Paris'e yerleşti.Rouen' de yediği istiridye onun hayatında yepyeni bir kapı açtı. Child önce Le Cordon Bleu'da aşçılık okulunda eğitim aldı . Ardından Max Bougnard başta olmak üzere pek çok şefle çalıştı .' ÜÇ GURMELER OKULU ' ile Amerikalı kadınlara yemek pişirmeyi öğreten Child, 1961 yılında yazdığı Fransız Yemek Pişirme Sanatı adlı kitap ve 1963 ' de sunduğu 'Fransız Şef' adlı televizyon progaramıyla kitlelere kendini sevdirdi.
BLOGLARA İLHAM OLDU
2004 ' e kadar hem televizyonda programlar yaptı hem de çeşitli gazetelerde köşeler hazırlamayı sürdürdü . Avrupa mutfaklarındaki yemekleri pratik ve uygulanabilir şekilde hazırlanıyor olması hayran kitlesini arttırdı .
Merhaba bloguma ziyaretiniz için teşekkürler.
YanıtlaSilİzlemedeyim
Sevgiler
Bu arada herhangi bir eğitim almadan.Severek yapıyorum ve mutfağa aşığım o kadar:))
Silsevgiler
çok teşekkür ederim çok sağolun beni çok mutlu ettiniz sevgiler :)
Silbloğunu izlemeye almak için an az30 kez tıkladım ama sayfa açılmıyor tekrar geleceğim izlemeye almak için sanırım bağlantıda sorun var
YanıtlaSilçok teşekkürler gerçekten çok mutlu oldum çok sağolun bendede sorun olmuştu sizinkinde sabah erkenden kalkıp takip etmeye başladım sevgilerimle :)))
YanıtlaSil