MALZEMELER
- 2 tane patates
- 1 tane kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 tane yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ ( zeytinyağı kullandım)
- 3 tane hazır yufka
YAPILIŞI
Patatesleri ve soğanı rendeliyoruz.
Orta büyüklükte tavamıza , tavanın tabanını kaplayacak şekilde (ben 3 çorba kaşığı koydum ) zeytinyağı koyuyoruz. Tavayı ısıtıyoruz.
Isınan tavaya soğanları koyup diri olmayacak şekilde kavuruyoruz. Sonra patateslerimizide ekliyoruz.
Tuzu ve karabiberi ekliyoruz .
İç harcı için en son noktamız yarım çay bardağı sıcak su koyuyoruz. ( bunu yapma sebebimiz patateslerin yumusak olmasını sağlayacak )
Yufkalarımızı açıyoruz (yuvarlak yufka ) Yumurta ve yarım çay bardağı sıvı yağımızı karıştırıp yufkamızın yarısına sürüyoruz. ve katlıyoruz.
Yarım ay şeklini alan yufkaya iç harcımızı koyup büyük sigara böreği olacakmış gibi sarıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder