PATATESLİ VOLOVAN
MALZEMELER
+ 8 yaprak miliföy
+ 4 tane patates
+ 1 adet soğan
+ 2 diş sarımsak
+ 1 çorba kaşığı zeytin yağı
+ Tuz karabiber
+ Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
+ 1 yumurta sarısı
YAPILIŞI
+ Patatesleri rendeleyelim soğanla sarımsağı ince ince doğrayalım ..
+ Miliföy hamurlarını tezgahın üzerine yerleştirelim biraz yumuşaması için
+ Bir tane su bardağı ile 8 tane yuvarlak çıkarın .. 4 tanesinide küçük çay bardağı ile yuvarlak ama içi boş hamurlar elde edilecek
+ Büyük hamurların içine içi boş hamurları yerleştirin hamurların fazla kabarmaması için çatal batırınn...
+ Volovan hamurlarını yağı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin ve 200 220 derecelik önceden ısıtılmış fırına haifif kızarana kadar pişirinnn
+ Zeytin yağını ince ince doğradığınız soğan ve sarmısakla kavurun .
+ Patatesleri ekleyip kavurun tuz karabiberinde ekleyin.. Ve soğumaya bırakın
+ Fırında hafif pişirdiğimiz volovanların ortasına patatesi koyalalım sonra yumurta sarısını yanlarına süreli ve üzerlerine kaşarları ekleyelim ..
+ 180 derecelik fırında peynir eriyip kızarana kadar pişirinnn ...
+ Artan miliföylelerdekurabiye kalıplarıyla şekiller vereverek fınralayıp reçelle ve pudraşekeriyleservis edebilirsiniz ...
Bu arada takipçi sayımız oldukça arttı ..İnanın sizin yorumlarınız beni o kadar mutlu ediyor ki çok teşekkür ederim :) Takipte kalın BON APPEIT !!
HARIKA OLMUSSS.ELLERINE SAGLIK CANIM:))))))))
YanıtlaSilçokk teşekkür ederim inanın yorumlarınız benim için çok önemli ve değerliler :)
SilEnfes görünüyorlar ellerine sağlık.
YanıtlaSilmerhaba çok teşekkür ederim sevglerimle :)
SilMerhabalar genç arkadaşım mutfak için yaşın küçük olmasına rağmen harikalar yapmışsın ellerine emeğine sağlık umarıım ilerde ulaşmak istediğin yerlere gelirsin başarılar dilerim ,yolun açık olsun...
YanıtlaSilİzmir'den kocaman sevgiler.....
Hadi bakalım takipteyim seni :))
Merhabalarr çok teşekkür ederim çok naziksiniz inanın çok mutlu oldum . Kocaeli'den sevgilerimle :)
YanıtlaSil