Cafe London uzun süredir sessiz. Görünüşe aldanmayın.Arka plandaki mutfak çalışmaları harıl harıl devam ediyor. :) Sizlere bir ufak süprizim var , en kısa zaman da bu uzun süren sesizliğe son verecek bir süpriz , çok yoğun olduğum bu günlerde bile sizlerle iletişimimi koparmamak için elimden geleni yapıyorum . Ziyaretlerin artması inanın beni çok mutlu ediyor :)
MALZEMELER :
+ 1 paket kabartma tozu
+ 1 paker vanilya
+ 3 çorba kaşığı pudra şekeri (pudra şekeriniz yoksa normal şekerde olur )
+ 200 gram margarin
+ 2 adet yumurta
+ Aldığı kadar un
+ 1 paket kabartma tozu
+ 1 paker vanilya
+ 3 çorba kaşığı pudra şekeri (pudra şekeriniz yoksa normal şekerde olur )
+ 200 gram margarin
+ 2 adet yumurta
+ Aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN :
+ 1 yumurta akı
+ 2 çorba kaşığı hindistan cevizi
+ Ortası için reçel ( vişne reçeli kullandım)
YAPILIŞI :
+ Hamur malzemeleri yoğurmak için bi kap alıyoruz içine unu koyup unu ortasını biraz açıyoruz ve bütün malzemeleri ekliyoruz kulak memesi yumuşaklığında olana kadar yoğuruyoruz ..
+ Sonra ceviz büyüklüğünde avumuza alıp şekillendiriyoruz ortasını açıyoruz ...
+ Şekillerini verdiğimiz kurabiyeleri önce yumurta akına sonra da hindistan cevizine batırıyoruz..
+ Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında üzerleri çok az kızarana kadar pişiriyoruz ..
+ En son olarak fırında çıkardığımız kurabiyelerin biraz soğumasını bekliyoruz sonra açtığımız ortalarına reçelleri koyuyoruz ..
Umarım beğenirsiniz sizlerinde evlerinde deneyebileceği kolay bir tarif :) BON APPETIT
+ 1 yumurta akı
+ 2 çorba kaşığı hindistan cevizi
+ Ortası için reçel ( vişne reçeli kullandım)
YAPILIŞI :
+ Hamur malzemeleri yoğurmak için bi kap alıyoruz içine unu koyup unu ortasını biraz açıyoruz ve bütün malzemeleri ekliyoruz kulak memesi yumuşaklığında olana kadar yoğuruyoruz ..
+ Sonra ceviz büyüklüğünde avumuza alıp şekillendiriyoruz ortasını açıyoruz ...
+ Şekillerini verdiğimiz kurabiyeleri önce yumurta akına sonra da hindistan cevizine batırıyoruz..
+ Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında üzerleri çok az kızarana kadar pişiriyoruz ..
+ En son olarak fırında çıkardığımız kurabiyelerin biraz soğumasını bekliyoruz sonra açtığımız ortalarına reçelleri koyuyoruz ..
Umarım beğenirsiniz sizlerinde evlerinde deneyebileceği kolay bir tarif :) BON APPETIT
en sevdiğim kurabiye :)
YanıtlaSilMerhabalar Zehracığım.
YanıtlaSilMutfağa olan ilgine alakana bayıldım.
Çok güzel bir enerjin var.
Başarılar diliyorum tatlım.
Sevgilerimle...
çokk teşekkür ederim yorumlarınız beni çok mutlu ediyor sevgilerimle hoşçakalın :)
YanıtlaSil