MALZEMELER
- 3 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kuru maya
- 3/4 su bardağı ılık sut
- 1/4 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumutra beyazı (üzeiri için)
- susam , yulaf ( üzeri için )
YAPILIŞI
- Derin bir karıstırma kabına toz şeker , ılık süt e kuru mayayı alın iyice karıştırın 10 dk kadar bekletin.
- Köpüren mayaya , ayçiçek yağı ev yumurtayı ekleyin iyice karıştırın.
- Tuzla bilikte bir bardak unu katın ve malzemeleri yavaş yavaş karıştırın kalan unu azar azar ekleyerek hamuru toparlanana kadar karıştırın.Hamuru kıvamı alınca 5 dk daha tezgahta yoğurun.
- Yaglanmış kaıştırma kabına alın hamuru ve 2 saat dinlendirin.
- Yeterli buyukluge gelen hamuru yumruklayıp havasını alın . 8 eşit parçaya bolun rulo şekli verip uç kısımlardan birleştirerek bagel şekline getirin.Şekil verilen hamurları yağlı kayıt ustunde 15 dk dinlendirin.
- Derin bir kapta bol mıktarda suyu kaynatmaya bırakın . Kaynayan suya bagelleri arkalı onlu 30 saniye kadar haşlayın.
- Kısa sure haşlanan ekmekleri yağlı kâğıt ustune alıp ustune çırpılmış yumurta beyazı surun.Uzerine susam yulaf serpiştirin . Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 20 dk pişirin ..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder