Instagram --> cafelondonn BON APPETIT !
MALZEMELER
+ 2 su bardagi ilik sut
+ 1 paket yasmaya 42 gram
+ 1 adet yumurta
+ Yarim su bardagi sivi yag
+ 3 corba kasigi toz seker
+ 1 cay kasigi tuz
+ 1 tatli kasigi mahlep
+ 6 subardagi un
Krema icin
+ 4subardagisut
+ 5 corba kasigi tepeleme un
+ 1 su bardagi seker
+ 2 paket vanilya
+ 1 paket toz krem santi
+ üzeri için pudra şekeri
YAPILISI
+Hamur için sut , maya ve sekeri eriyene kadar karıştırın. Ardından yumurtayı, yağı, tuz ve mahlebi ekleyin. Unu azar azar ilave ederek yoğurun . Ele yapılmadığı anda olmuş demektir. Iyi yoğurun üstünü kapatıp 45 dk mayalanmaya bırakın. Hafif kabarma yeterli .
+Hamuruna mandalina büyüklüğünde parçalar alınıp yağlı kayıtlı fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin tepsinin üstünü örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.
+Krema icin sut ,şeker ve unu ilave edip iyice karıştırın . Orta ateşle kaynatıp katılmasına kadar pişirin katı Krema olacak . Kremayi ocaktan alın vanilyalı ekleyip soğumaya için bekleyin. Krema soğudugunda krem santi ekleyip Kremayi iyice çırpın. Iste Krema hazır.
+Mayalanan hamuru 195 derecelik soğuk firinda altı üstü kizarana kadar pişirin çok çabuk pisiyor fırın önünde beklemekte fayda var (mat 10 - 15 dk piser) Fırından çıkınca soğumaya bekleyin.
+ Soguyan hamurlari bıçakla ikiye kesin kaşıkla aralarına hazırladığımız kremayi koyun ( arasına muz şeftali gibi meyveler çok yakışıyor öyle denemedim tavsiye ederim ) üzerlerine pudra şekeri serpin ve servise hazır ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder